Fotografija in snemanje

No, pa je šel moj stari Canon fotoaparat po zlu. Ne vem, če bi se ga splačalo popravljati. Verjetno je šel zaklop. Kakorkoli.

Ne spoznam se dobro na nove tehnologije, nisem sledil zadnjim trendom pri digitalnih fotoaparatih. Tukaj je nastopil problem. Kaj kupiti?

Seveda sem se moral sprva vprašati, kaj sploh potrebujem od vseh možnosti, ki nam jih dan današnji naprave ponujajo. Pojdimo po vrsti.

  • Naj dela dobre fotografije. No ja, vem da je na koncu vse odvisno od mene, ampak nek tehnološki napredek pa že mora biti napram staremu Canonu.
  • Naj snema solidne video posnetke. Spet se zavedam, da ne bom ustvarjal profesionalnih video vsebin, saj nisem video produkcija. Bi pa rad ujel sem ter tja kakšen trenutek na video.
  • Naj bo lahek.
  • Naj mi služi vsaj toliko let, kot mi je stari tolovaj.

Pa sem začel brskati in brskati po spletu. Različni proizvajalci, različni modeli, različne tehnologije. Ta zna dobro snemati, drugi ima hiter auto fokus, tretji ima več točk pri nevem čem vse…

Toliko informacij, da je odločitev res težka. Pa vprašam za pomoč nečaka. Ta mi hitro postavi vprašanje: “Full frejm ali super 35” ?

Kot da vem odgovor še na to vprašanje…

No, potem sva se na dolgo in široko pogovorila. Marsičesa nisem razumel, pa sem se vseeno delal, da razumem. Na koncu sva le prišla do spoznanja, kaj potrebujem.

Pa sem šel kupit to mašino. Seveda so mi hoteli zraven prodati še tisoč in en dodatek. Pa sem jih poslušal, menda jih bom rabil.

Doma sem se sprva opravičil staremu tolovaju, ker sem ga izdal in zamenjal znamko. Sony je moj novi sopotnik. Njegovo ime je alpha in par številk. Naj mi dobro služi.

P.S. Da ne bom samo besedičil se spodobi, da objavim eno izmed prvih fotografij, posnetih z novo igračko.

Do naslednjič, bodite zdravi!